9 december 2021

Kom je niet aan je huiswerk toe?

Huiswerkbegeleiding

Soms hebben leerlingen het idee dat zij huiswerk krijgen wat niet te doen is, natuurlijk speelt ook mee dat leerlingen een druk leven hebben. Vaak hebben ze een bijbaantje, vrienden, de studentenvereniging en sporten. Al met al een zeer druk leven, waarbij ze in de problemen komen met het huiswerk, of het plannen hiervan. Door gebruik te maken van huiswerkbegeleiding, krijg je niet alleen je planning weer op de rit. Begeleiding met het daadwerkelijk maken van je huiswerk is ook een optie, zodat je ook eens wat tijd over hebt in je schema.

De drempel is laag

Hoe kleiner het verschil in leeftijd is, hoe lager de drempel is dat een leerling hulp zal vragen bij zijn huiswerk. Hoe eerder de leerling iets vraagt, hoe sneller deze resultaat boekt met het maken van het huiswerk. De leerling voelt zich gesteund, omdat deze heeft te maken met een leraar die misschien in dezelfde situatie heeft gezeten. Opkijken is daardoor niet meer aan de orden, de huiswerkbegeleiding werkt echt, en werpt al snel zijn vruchten af. Het is net dat duwtje in de rug wat nodig is, om tot goede resultaten te komen tijdens je studie.

Huiswerkbegeleiding

Van plannen tot het maken van het huiswerk

Door gebruik te maken van studenten in het hoger onderwijs, kan debijlesstudent garanderen dat de aanpak werkt bij het plannen en begeleiden van het huiswerk. De leerlingen worden natuurlijk ook overhoort, wanneer zij vragen hebben kunnen zij die ook stellen. Omdat de leerlingen in kleine groepjes zitten, is er altijd voldoende aandacht om intensief huiswerkbegeleiding te krijgen. Heb je er problemen mee om je huiswerk goed te plannen, dan wordt dit ook meegenomen zodat dit er niet onder heeft te lijden. Voor meer informatie kun je kijken op de website van debijlesstudent.nl.