28 januari 2022

Houd tijd over dankzij een cursus time management

Op het moment dat je altijd tijd tekort komt, dan is het tijd om te kijken waar het mis gaat. Het is natuurlijk niet zo dat dit de schuld is van de tijd en dat daar gewoon te weinig van is. De tijd zelf zorgt er niet voor dat jij je taken niet af krijgt. Het is je planning en de manier waarop jij de beschikbare tijd invult, dat maakt of je al dan niet achter de feiten aan loopt. Met andere woorden, het is je time management dat ervoor kan zorgen of je tijd tekort komt of juist tijd overhoudt. Dat laatste is altijd beter dan het eerste, want als je tekort komt, dan krijg je taken niet af, waardoor je achter op schema komt te liggen en dus de volgende dag al met een achterstand moet beginnen. Dat leidt er al snel toe dat je nog meer achter komt te liggen, omdat je ook later met andere taken begint. Dit leidt tot stress en in het ergste geval kan het zelfs leiden tot een burn-out. Wat dat betreft is het dan ook goed om je timemanagement vaardigheden op orde te brengen via een cursus time management. Een cursus time management leert je om de tijd die je hebt goed te benutten. Dat betekent niet dat je elke minuut moet benutten door alles vol te plannen en het betekent zeker ook niet dat je het zo strak plant, dat je na een dag tot op de minuut nauwkeurig alles af krijgt. Als je immers een planning volgt die zo strak is, dan is iedere vertraging meteen funest. Je moet dus ruimte bewaren voor vertragingen. Je bent immers geen robot. Je hebt soms last van concentratie verlies, je hebt pauzes nodig, je wordt soms buiten je wil om afgeleid, er komen soms andere spoedklussen tussendoor, et cetera. Een goede planning met marges is dan ook een goed begin. Maar ook je eigen gedrag kun je aanpakken met een cursus time management. Mensen lopen constant het risico om in bepaalde valkuilen te vallen. Denk aan het vooruit schuiven van taken of het vatbaar zijn voor afleiding via sociale media. Een cursus time management geeft je de tools om hier goed mee om te gaan. Door een cursus time management te volgen en door de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen, kun je uiteindelijk zelfs tijd overhouden. Dat brengt een zekere rust tot stand, waardoor je je werk uiteindelijk met meer plezier kunt doen. 

Volg een cursus time management bij tijdwinst.com

Mocht je een cursus time management willen volgen, dan kun je terecht bij tijdwinst.com. Hier kun je namelijk allerlei cursussen volgen waaronder ook een cursus time management. Via de site van timemanagement.net kun je alvast zien wat de cursus inhoudt en waar je deze kunt volgen. Je kunt je via deze website ook meteen aanmelden voor een cursus time management. 

Bekijk ook de andere cursussen van tijdwinst.com

Als je op de site van tijdwinst.com bent, dan kun je uiteraard ook meteen zien welke andere cursussen je zoal kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Cursus feedback geven
  • Assertiviteitscursus
  • Cursus gesprekstechnieken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.