28 januari 2022

Heb jij baat bij een cursus time management?

Wil jij beter leren omgaan met je tijd? Dan kan een cursus time management voor jou veel uitkomst bieden! We leven in een tijd waarin we het eigenlijk altijd druk lijken te hebben en waarin we continu door allerlei zaken afgeleid worden. Dat maakt het erg lastig om efficiënt om te gaan met je tijd. Een cursus time management kan dan uitkomst bieden. Natuurlijk kun je online ook veel tips op dit gebied vinden, maar het kan lastig zijn om dit effectief op jouw leven toe te passen. Vaak kun je hier wel wat hulp bij gebruiken en concrete voorbeelden die echt op jouw leven van toepassing zijn helpen daar bij.

Waarom cursus time management?

Zoals gezegd leven we in een tijd waarin we het allemaal erg druk hebben. We hebben ons werk, we willen sporten en tijd hebben voor onze hobby’s. Daarnaast hebben velen ook nog een gezin om voor te zorgen en je wilt natuurlijk ook nog tijd over hebben voor je sociale leven. Hoe helpt een cursus time management hier nu bij? Een dergelijke training kan er immers niet voor zorgen dat er opeens minder is dat jij moet doen. Dat klopt, maar het kan jou wel helpen om de tijd die jij hebt zo efficiënt mogelijk in te delen. Het is namelijk niet alleen maar zo dat we veel dingen hebben die we moeten doen, we hebben ook veel afleidingen en daar kan een cursus time management uitstekend bij helpen. Als we het hebben over afleidingen, dan kun je bijvoorbeeld denken aan zaken die jou op de werkvloer afleiden:

  • collega’s die langskomen om even wat te overleggen
  • mailtjes die binnenkomen in jouw inbox
  • berichten die op jouw telefoon binnenkomen

Al dit soort zaken leiden jou af van jouw werk, waardoor je minder effectief werkt en je eigenlijk teveel tijd kwijt bent aan je werktaken. Hoe helpt een cursus time management hier nu bij?

Effectief werken

Tijdens een cursus time management leer je in de eerste plaats om effectiever met al deze zaken om te gaan. Je leert bijvoorbeeld om op vaste momenten van de dag met je e-mails aan de slag te gaan. Je laat je dus niet langer afleiden door iedere mailtje dat binnenkomt, maar gaat hier op een vastgesteld tijdstip mee aan de slag. Dat helpt jou al om effectiever door te werken. Daarnaast leer je ook met collega’s afspraken te maken over ad hoc klusjes die tussendoor kunnen komen. Ook helpt een cursus time management jou bij het omschakelen. Raak je bijvoorbeeld toch afgeleid van wat je aan het doen was, omdat er bijvoorbeeld een telefoontje tussendoor komt dat echt meteen afgehandeld moet worden, dan moet je zo snel mogelijk weer je focus op je oorspronkelijke werktaak krijgen. Hoe pak je dit nu aan, hoe schakel je snel en soepel weer om? Dat leer je ook tijdens een dergelijke training! Er zijn nog meer dingen die je kunt leren, je leest daar meer over op timemanagement.nl, onderdeel van Tijdwinst.com. Denk je dat een cursus time management jou kan helpen, dan kun je die meteen via deze site boeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.