De meeste mensen die wiskunde lastig vinden, richten zich tegenwoordig tot het internet. Jij kennelijk ook, want anders was je, net als al die andere websitebezoekers, niet op deze site terechtgekomen. Internet biedt vaak uitkomst, maar niet altijd. En daarnaast heb je natuurlijk mensen die het helemaal niet prettig vinden om bijgeschoold te worden via het internet. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook nog voldoende ‘offline’ mogelijkheden om beter te worden in wiskunde. Wij lichten hier de belangrijkste voor jou uit.

img3

Table of Contents

Ouders


Een veelgemaakte fout onder kinderen is dat zij zelf altijd proberen hun problemen op te lossen, zo ook op het gebied van wiskunde. Op zich goed natuurlijk, maar het is aan jou als ouder om je kind tijdig te helpen. Als ouders kun je soms net even dat steuntje in de rug geven. Heeft jouw kind moeite met wiskunde? Spreek dan iedere week gewoon een moment af dat jullie even samen gaan zitten om de voortgang te bespreken. Je zult zien dat jouw kind dan veel sneller met zijn problemen op tafel komt.

 

Docent


Ben jij als ouder ook nooit een ster geweest in wiskunde? Dan is het natuurlijk lastig om jouw kind te ondersteunen. Sommige dingen begrijp je misschien wel, maar er zullen ongetwijfeld ook berekeningen of formules zijn waar jij nog nooit van gehoord hebt. Schakel in dat geval gewoon eens de hulp van de docent in. Het is echt geen schande om te vragen of de docent jouw zoon of dochter van wat extra uitleg kan voorzien. De leraar doet dit waarschijnlijk zelfs graag. Enige nadeel is dat dit vaak buiten schooltijd gebeurt, maar zo wordt jouw zoon of dochter wel aanzienlijk beter in wiskunde!

img3

Bijles


Heeft de docent van je zoon of dochter geen tijd om extra uitleg te geven? Overweeg dan eens wiskundebijles. Hier wordt extra aandacht besteed aan alles wat de kinderen maar lastig vinden op het gebied van wiskunde. Je kunt jouw zoon of dochter op fysieke bijles sturen, maar er is tegenwoordig ook online bijles. Pas bij online bijles wel op, want hier schuilt een gevaar in. Er zijn namelijk genoeg sites die mensen geld afhandig proberen te maken, zonder dat zij ook maar bijles aanbieden. Deze sites kopen websiteverkeer om zo meer websitebezoekers te trekken. Een methode die veelvuldig toegepast wordt. Wees hier dus zeker alert op, want dit zou zonde van je geld zijn. Bovendien wordt jouw kind zo natuurlijk nog niet beter in wiskunde!

6 Replies to “Bijscholing op het gebied van wiskunde”

  1. Dit was dus precies waar ik naar op zoek was, super! Mijn zoon heeft problemen met rekenen en ik ben er zelf ook geen ster in. Was dus wel ten einde raad. Per toeval kwam ik hier terecht en las ik het artikel over BON. Bedankt voor deze handige en nuttige tip!

  2. BON is wat mij betreft echt een geweldige website. Ik heb de site voornamelijk geraadpleegd voor advies. Mijn kinderen zitten nu allebei in groep 6, maar kunnen nog niet goed hoofdrekenen. Dat lijkt me toch niet echt goed. Misschien toch maar eens aan de bel trekken binnenkort…

  3. Ik heb laatst ontdekt dat mijn dochter behoorlijk wat moeite heeft met rekenen. Zelf had ik alleen geen idee wat ik hieraan kon doen. Een kennis wees me op BON en ik besloot diezelfde dag nog een kijkje te nemen. En daar ben ik blij om ook! Er staat super veel nuttige informatie op de site. Ik kan het iedereen dan ook aanraden!

  4. Ik zit in de tweede klas van de middelbare school, maar heb ontzettend veel moeite met wiskunde. Zit al enige tijd op bijles, maar dit helpt niet bijster veel. Ik ben daarom op zoek naar manieren om mijn wiskundevaardigheden te verbeteren. Als ik op deze manier doorga, weet ik zeker dat ik mijn middelbare school afsluit met een dikke onvoldoende voor dit vak. Daarom ontvang ik graag tips om mijn wiskunde te verbeteren!

  5. Ik zoek nog iemand die mij bijscholing kan geven in rekenen/wiskunde. Nu zitten er een aantal begeleiders bij mij in de omgeving, maar ik vind het wat lastig om er eentje te kiezen. Hoe weet ik bijvoorbeeld wie goed is en wie niet? Kan iemand mij misschien tips geven om het kiezen voor een begeleider makkelijker te maken?

  6. Ik wil mijn dochter eigenlijk bijles wiskunde geven, want ze is hier echt niet goed in. Probleem is alleen dat ik de financiële middelen niet heb om haar naar huiswerkbegeleiding te sturen. Kan iemand mij misschien een tips geven om haar toch beter te laten worden in wiskunde? Zelf heb ik de kennis helaas ook niet, waardoor ik haar meestal niet kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *